04/09/2019

D. 22. august kickstartede ABRACE det Sundhedsteknologiske Serviceprogram (SSP) hos Aalborg Psykiatri. SSP-projektet sker i et samarbejde med UCN, Aalborg Psykiatri, Hjørring Kommune og Life Science Innovation North Denmark, og har til formål at markedsafprøve konceptet, der er centreret om at lindre kropslig uro via forskellige stimuli.

”Der har ikke været tekniske problemer med stolene og min vurdering er, at afprøvningen er ”kommet godt fra land”.

Jette Bangshaab, Lektor UCN

I alt fem ABRACE Relax Stole er fordelt over tre enheder hvor de alle testes i brug, på både fælles arealer og på individuelle værelser.

På et af afsnittene i psykiatrien oplevede personalet øget uro blandt nogle af patienterne i aften- nattetimerne. Her begyndte de at teste stolen, for at se hvad effekten vil være. På et andet afsnit havde personalet også valgt at sætte den ind på værelset til en patient, som udtrykte stor virkning af at have stolen til rådighed.

Alle afsnit i psykiatrien påbegyndte officielt afprøvningen af ABRACE Relax Stolene, Relax Bentæpper, Fodgyngen og ABRACE Poncho d. 22. august og allerede få dage inde i afprøvningen har personalet skrevet en del noter om deres observationer i logbøgerne.

Vi har haft en super god test-start. Dels fordi personalet tidligt udviste stort engagement og interesse for at implementere produkterne i hverdagen, men mest af alt fordi patienterne hurtigt tog godt imod ABRACE. Det betyder virkelig meget da alt nyt til tider kan komme til at virke uoverskueligt. Men her ser vi at ABRACE’s produkter er intuitive for både personale og patienter.

Nadia Arki, Head of Sales, ABRACE ApS

Projektet forventes afsluttet ultimo november 2019.